ŠTAMPANJE
SAMOLEPLJIVIH
ETIKETA
Flexo štampa
Iwasaki IF 330

Fleksografija je moderna metoda Letter Press štampe. Ova tradicionalna metoda štampanja može se koristiti gotovo na bilo kojoj vrsti podloge, uključujući talasasti karton, celofan, plastiku, nalepnice, tkanine itd. Proces fleksografskog štampanja koristi polulikvidne boje koje se brzo suše.

U doba digitalnog štampanja, fleksografija ima svoje posebno mesto kada su u pitanju velike porudžbine i dugi tiraži, posebno kod pakovanja proizvoda i etiketiranja.

Flexo štampa

Fleksografska štampa koristi fleksibilne klišee omotane oko rotirajućih cilindara. Klišei imaju blago izdignutu sliku za otisak i vrte se velikom brzinom kako bi sliku preneli na podlogu. Fleksografskim mastilima može da se štampa na mnogim vrstama upijajućih i neupijajućih materijala. Fleksografija je praktična za štampanje šablona u kontinuitetu, poput omota za poklone i tapete.

Za razliku od pojedinačnih listova papira koji se koriste u ofset štampi, rolne materijala koje se koriste u fleksografiji omogućavaju štampanje velikih naloga sa malim prekidima kako bi se postavila nova blanko rolna materijala na kome se štampa.
Prednosti FLEXO štampe

Proces fleksografskog štampanja:

  • Radi pri ekstremno velikim brzinama
  • Štampa na velikom broju različitih materijala
  • Koristi kvalitetnu opremu kojoj je potrebno malo za održavanje
  • Koristi relativno ekonomične potrošne materijale
  • Prilagođenost radu na duge staze
  • Svi procesi (štampanje, lakiranje, laminiranje i sečenje) se odrađuju na jednoj mašini

Flexo štampa cilindri
Digitalna štampa
Digitalna štampa

Digitalna štampa je jedna od najmlađih tehnika štampanja, a njen primarni cilj je da što više pojednostavi proces štampanja. Materijal koji se štampa nalazi se na računaru ili drugom uređaju (fleš memorija, laptop itd.) i prenosi se u mašinu za štampanje tako da praktično nema fizičkog kontakta.

Osim što je praktična metoda za probno štampanje, digitalna štampa se posebno preporučuje u slučajevima kada je potrebno štampati mali ili srednji tiraž u kratkom vremenskom periodu.

NAPOMENA: Ova stranica je informativnog karaktera i nisu prikazane sve usluge u našoj ponudi. Kontaktirajte nas na info@intercomo.com ili putem telefona na 021 21 55 800 za više informacija.