Koji ribon mi je potreban?

Važno je da izaberete pravi ribon za štampanje na vašoj etiketi. Ako izaberete pogrešnu vrstu ribona, može doći do loše odštampane barkod nalepnice, mastilo može biti razmazano ili izbledelo.

Postoje tri vrste ribona: Wax, Wax/Rezin i Rezin. Proverite da li imate štampač sa mogućnošću termalnog prenosa, preporučujemo vam CITIZEN CL-S621. To je najpouzdaniji, kompaktniji i pristupačniji štampač u svojoj klasi.

Odredite odgovarajuću veličinu ribona, izaberite ribon koji je jednak ili manji od maksimalne širine štampe vašeg štampača gde je dovoljno da pokrije površinu vaše etikete.

Ispod se nalazi jednostavna lista koja vam može pomoći da izaberete pravu vrstu ribona za vašu aplikaciju.

OTPORNOST NA GREBANJE, HEMIKALIJE i TOPLOTU

Slaba

Dobra

Odlična

KOMPATIBILNOST ETIKETE

Svestrani, tipično obloženi papir.

Svestrani, tipično obloženi papir ili presvučena sintetika, poliester.

Polipropilen, Polietilen, PET, PET Void.

APLIKACIJA

Koristi se za opšte obeležavanje, uključujući etikete adresa za štampanje, etikete za otpremu, nalepnice, etikete proizvoda, etikete na skladištu, cene karata i etikete na malo.

Idealni riboni za štampanje etiketa proizvoda, etiketa u skladištu, cena karata, etiketa za maloprodaju, oznaka zdravstvene zaštite itd.

Koristi se tamo gde je potrebna robusna nalepnica, na primer gde su nalepnice izložene ekstremnim temperaturama, hemikalijama, abraziji ili vremenskim uslovima.

Ako vam je potrebna pomoć pri sužavanju izbora i pronalaženjem najboljeg rešenja za vaše potrebe, kontaktirajte nas na info@intercomo.com ili putem telefona na 021 21 55 800.